nedjelja, 17. travnja 2011.

4 koraka za napredak u karijeri

Dobivanjem prvog posla ne prestaje učenje i stručno usavršavanje. No, da biste napredovali u karijeri, morate se osloniti na sebe kako bi prešli "na stepenicu više". Stoga Vam iznosim slijedeća 4 koraka za koje smatram da će vam pomoći u napretku Vaše karijere.

       1.   Pratite nova znanja 


Iako vaš sadašnji posao od vas ne zahtjeva praćenje novina na tržišta rada, učinite to sami. Raspitajte se o novim tehnologijama koje se tiču vaše struke. Raspitajte se o novostima kod kolega iz struke, a koji rade u drugim tvrtkama. Budite uvijek u tijeku s novim znanjima i vještinama. 


       2.   Razvijajte nove vještine 

Predložite nadređenom novi-bolji način rada. Pokažite inicijativu u radu, kako bi vaš nadređeni mogao uvidjeti da se trudite. Osim toga, raspitajte se o svim pogodnostima koje nudi tvrtka u kojoj radite. Nipošto ne izbjegavajte odlazak na seminare ili konferencije. Između ostalog, na takvim događanjima često se ostvaruju novi poslovni kontakti.


       3.    Dodatni posao 

Ukoliko vaš opis posla to dopušta, razmislite o dodatnom poslu, koji ujedno može koristiti i vašoj karijeri. Primjerice, objavljivanje stručnih članaka u dnevnim novinama ili popularnim časopisima. 


       4.   Razmislite o boljim ponudama  

U današnje vrijeme gotovo da i ne postoji posao za cijeli život. Stoga ne čudi da mladi često mijenjaju posao. No, prije odluke o otkazu, valja dobro razmisliti o svim pogodnostima. Osim visine plaće, razmislite da li ćete u novoj tvrtki imati mogućnost usavršavanja i napredovanja te, kakvo će vam biti radno vrijeme i imate li mogućnost rada od kuće.

Nema komentara:

Objavi komentar