subota, 9. travnja 2011.

Kako uskladiti Vaš cilj sa ciljem Vaše tvrtke?

Karijera svake osobe uvijek ima individualni i organizacijski aspect. Ona je uvijek u međuzavisnosti s procesima poslova koje ona obavlja i pri tome progresivno napreduje prema statusu, nagradi i odgovornosti. Proces napredovanja zaposlenih znači uspostavljanje interakcijskog odnosa između zaposlenih i poduzeća.

Zajednički cilj Vas kao pojedinca i Vaše tvtke, odnosno organizacije za napredovanje, prvenstveno moraju biti inovacije i socijalizacija. U inovacijama pojedinac vidi razvoj svoje karijere, a poslovni sustav svoje poslovno napredovanje. Socijalizacija za pojedinca znači uspješnije uključivanje u socijalne grupe, čime dobiva iznimnu motivaciju za posao. Vrlo je bitna atmosfera koju čovjek osjeća na svom radnom mjestu. Također, pojedinac dobiva i eventualnu participaciju u upravljanju, odnosno neke delegirane zadatke, a za poslovni sustav to znači mogućnost potpunijeg ostvarivanja strateških ciljeva, bolju organizaciju, čvršću unutrašnju koheziju i poslovnu izvrsnost. 

Razvoj karijere igra ključnu ulogu u ostvarivanju ukupne strategije i poslovnih planova organizacije. To znači da se, ako želite ostvariti željenu karijeru, baš Vi morate uključiti u sva promišljanja, planiranje strategije i aktivnosti organizacije. Bez samosotalnog uključivanja u donošenje bitnih odluka za Vašu tvrtku, ne može se očekivati da će Vam karijera biti u uzlaznoj putanji!

Nema komentara:

Objavi komentar